fredag 3 april 2015

2.

Fläsktanten på toa. Det är jag det. Undrar lite över den här jävla magen. Är det alla barnen jag fått som gjort den sådan här eller är det ostbågarna och ölen? Det är gott med ostbågar. Det är gott med öl. Men varför kan inte fläsket lägga sig på rätt ställe. Jag har ju mer mage än vad jag har tuttar. Spelar ingen roll hur mycket strumpor jag fyller bh:n med. Och vadå bh? Varför lägga pengar på sådant när man inte har något att lägga i den.
Jag hatar min kropp. Jag hatar att titta på den. Ibland står jag ju där och kollar hur det ser ut om jag sträcker ut mig ordentligt. Men lik förbannat är den där . Lika ful, lika fet, lika gammal och äcklig.
 Jag märker att hon tittar på mig.
 -Vad glor du på?
Hon ryggar lite tillbaka men sedan flinar hon åt mig.
 -Dej så klart ! Vem annars ska jag titta på? Du tittar ju på mig. Vi tittar ju på varandra. Gillar du inte det du ser?
 -Du är mycket snyggare än mig.
 -Jag är mycket yngre än dig.
 -Du kommer också att bli fet och ful en dag.
 -Det vet jag. Varför provocerar du mig? Vi är ju samma person. Du är bara dum mot dig själv om du är dum mot mig.
Jag vänder ryggen åt henne och går därifrån. Det finns annat att göra idag än att bråka med en tokig bimbo i en spegel.
Jag laddar kaffebryggaren och sätter mig vid köksfönstret. Fåglarna där ute fladdrar runt fågelbordet och maten jag har lagt ut. Dom är söta. Dom är vänliga. Och dom kommer alltid tillbaka. Varje dag. Min tröst och min gemenskap. Ibland kommer ekorren och snattar godsaker där. Jag brukar ge honom mat också. Ingen mobbing i min trädgård. Alla är välkomna. Kråkor, skator, ekorrar och småfåglar.
På lekplatsen ser jag plötsligt mina flickor. Dom är så söta där dom skuttar omkring och skrattar och tjuter på flickors vis. Jag älskar dom.
Mina flickor ?  Nej, givetvis inte. Men dom kommer alltid till mig och äter glass eller klappar katterna eller leker runt i gömslena i min trädgård.
Och jag älskar dom.
Jag är så glad att ha deras sällskap.
Första gången dom kom hade den lilla flickan sagt:
 "Har du inga kakor?"
 "Å nej tyvärr, jag har inga kakor".
 "Har du inget annat"?
 "Nej, jag har alldeles tomt".
 "Är du säker"?
 "Ja, jag är alldeles säker".
 "Ska vi titta efter"?
Och vi gick in och tittade. Öppnade kylskåpet och skafferiet och frysen men det var tomt. Då. Idag har jag alltid någon glass eller någon kaka. Godis på lördagar, för dom är noga med att man inte får äta godis om det inte är lördag.
Mina underbara små flickor.
Jag häller upp mitt kaffe i koppen och sätter på datorn. Läser lite nyheter och skriver lite i min blogg. Men livet är tråkigt idag.